Prodej masa

Nabízíme vyzrálé maso z mladých býků a jalovic plemene Aberdeen Angus pocházející pouze z našeho chovu.

Proč vyzrálé maso?

Zrání masa patří k nejdůležitějším faktorům ovlivňujících chutnost masa a jeho přijatelnost pro konzumenty.

Maso po zabití totiž není vhodné pro okamžitou kulinární úpravu. Postupná přeměna svaloviny v maso chce čas. Charakteristické kulinární a technologické vlastností vznikají právě až při takzvaném "zrání masa".

Během tohoto procesu dochází ke změnám ve všech základních složkách svalu, zejména pak k postupnému rozkladu energetických složek svalu a změnám myofibrilárních bílkovin způsobených přítomností kyseliny mléčné ve svalu. S tím je spojen také pokles pH a porušení funkce vápníkové pumpy v buněčných strukturách. Tyto biochemické reakce vedou ke zlepšení křehkosti masa, přičemž vzniká velké množství aromaticky aktivních látek.

Vzhledem k ekonomické náročnosti takového postupu se obvykle stává, že se hovězí maso objevuje na pultech řeznictví ihned po zabití a následném zchladnutí.

Na naší farmě zraje maso přibližně 3 až 5 týdnů. První týden ve visu a dále ve vakuu, při teplotě 1 °C v nově vybudovaném chladícím boxu. Poté je připraveno k prodeji.

Objednávky přijímáme a další informace poskytujeme na telefonním čísle 606 471 257.

Vyzrálé maso
- vakuově zabalené (balíček cca 7kg)

- cca 1 kg hovězí žebro

- cca 3 kg přední maso b.k.

- cca 3 kg zadní maso b.k.

230 Kč/Kg

Hovězí přední

-vyzrálé přední hovězí maso 

210 Kč/Kg

Hovězí žebra
- hovězí masitá žebra vyzrálá

160 Kč/Kg

Hovězí kosti mix
- mix kostí na vývar

60 Kč/Kg

Burger mix
- balíček vyzrálých kousků masa určených na mletí do burgerů

160 Kč/Kg

Flank steak

- hovězí vyzrálý pupek

400 Kč/Kg


NAŠE MASO NA VÁŠ STŮL