Prodej masa
Nabízíme vyzrálé maso z mladých býků a jalovic plemene Aberdeen Angus pocházející pouze z našeho chovu.
Proč vyzrálé maso?
Zrání masa patří k nejdůležitějším faktorům ovlivňujících chutnost masa a jeho přijatelnost pro konzumenty.
Maso po zabití totiž není vhodné pro okamžitou kulinární úpravu. Postupná přeměna svaloviny v maso chce čas. Charakteristické kulinární a technologické vlastností vznikají právě až při takzvaném "zrání masa".
Během tohoto procesu dochází ke změnám ve všech základních složkách svalu, zejména pak k postupnému rozkladu energetických složek svalu a změnám myofibrilárních bílkovin způsobených přítomností kyseliny mléčné ve svalu. S tím je spojen také pokles pH a porušení funkce vápníkové pumpy v buněčných strukturách. Tyto biochemické reakce vedou ke zlepšení křehkosti masa, přičemž vzniká velké množství aromaticky aktivních látek.
Vzhledem k ekonomické náročnosti takového postupu se obvykle stává, že se hovězí maso objevuje na pultech řeznictví ihned po zabití a následném zchladnutí.
Na naší farmě zraje maso přibližně 3 až 5 týdnů. První týden ve visu a dále ve vakuu, při teplotě 1 °C v nově vybudovaném chladícím boxu. Poté je připraveno k prodeji.
Objednávky přijímáme a další informace poskytujeme na telefonním čísle 606 471 257.
Vyzrálé maso
- vakuově zabalené (balíček cca 7kg)
- cca 1 kg hovězí žebro
- cca 3 kg přední maso b.k.
- cca 3 kg zadní maso b.k.
230 Kč/Kg
Hovězí přední
-vyzrálé přední hovězí maso
200 Kč/Kg
Hovězí žebra
- hovězí žebra vyzrálá
160 Kč/Kg
Hovězí kosti mix
- mix kostí na vývar
60 Kč/Kg
Burger mix
- balíček vyzrálých kousků masa určených na mletí do burgerů
160 Kč/Kg